fbpx

Brainspotting traumafeldolgozás

A Brainspotting az EMDR traumakezelő módszer 2003-ban továbbfejlesztett változata, mely során a tekintet a látómező egy pontján tartása során hozzáférhetővé válnak az adott problémához kapcsolódó, fel nem dolgozott érzelmek

A Brainspotting az EMDR traumakezelő módszer 2003-ban továbbfejlesztett változata, mely során a tekintet a látómező egy pontján tartása során hozzáférhetővé válnak az adott problémához kapcsolódó, fel nem dolgozott érzelmek. A szervezet öngyógyító, egyensúly-helyreállító képességére épít, a vegetatív idegrendszeren és az agyi limbikus rendszeren keresztül. Régóta fennálló, ezért a nehézség újbóli átélése miatt már több rétegből álló problémák esetén is használható, és olyankor is, amikor egy látszólag hétköznapi helyzetből nem tudunk továbblépni. Döntően nem beszéd-alapú módszer, ezért gyerekeknél is jól alkalmazható.  

Elérhető szakemberünk:  Pozsvai Dóra

TOVÁBBI CIKKEK

Gyógypedagógia

Mit csinál egy gyógypedagógus

A gyógypedagógus munkája igen sokrétű. Befolyásolja az adott gyermek életkora személyisége környezete és több más szempont is.
ELOLVASOM →
szenzoros

Szenzoros gyerekek

Gyakran hallhatjuk a „szenzoros” kifejezést, amit a hétköznapokban leginkább a túlérzékeny, vagy bizonyos típusú ingerekre szélsőségesebben reagáló gyerekekre értenek.
ELOLVASOM →
Autizmus

Autizmus specifikus támogatás

Mi fán terem az autizmus specifikus támogatás Korábbi cikkünkben az autizmus alapjairól beszélgettünk. ...
ELOLVASOM →